TEHNICA DENTARA

Tehnica dentara garanteaza succesul unui tratament protetic ce poate fi obtinut doar in urma unei colaborari eficiente intre medicul stomatolog si tehnician. Medicul este acela care stabileste planul de tratament iar tehnicianul este cel care materializeaza solutia aleasa pentru ca, in final, pacientului sa i se asigure rezultatele pe masura asteptarilor sale.

Pentru a asigura servicii de inalta calitate, CRISDENT CLINIC detine si un laborator de tehnica dentara, dotat cu aparatura moderna de specialitate,pt a oferi pacientilor nostri o gama completa de lucrari protetice, la un raport exceptional calitate - pret pentru ca ne dorim ca dumneavoastra sa aveti un zambet frumos si sa va reintoarceti cu bucurie la noi.Aspectul particular il reprezinta munca intr-o echipa-familie ,ceea ce garanteaza o data in plus siguranta calitatii lucrarilor protetice si devotamentul pacientilor nostrii.

Aparatura profesionala de ultima generatie dar si materiale de cea mai buna calitate, impreuna cu maiestria tehnicienilor, duc la realizarea unor lucrari protetice cu un inalt nivel de calitate. Ne respectam cu seriozitate promisiunile unei danturi sanatoase si impecabil executate, pentru ca stim ca o echipa medic - tehnician care colaboreaza perfect este ideala pentru zambetul pacientilor.

In ultimul timp, peste tot in lumea moderna, zirconiul a devenit rapid materialul de electie utilizat pentru realizarea lucrarilor dentare. De fapt oxidul de zirconium, este un mineral cu densitate foarte mare asemanator cu structura diamantului, nu se modifica din punct de vedere calitativ in cavitatea bucala, este bioinert, deci nu afecteaza tesuturile. Dezvoltarea tehnologiei prelucrarii zirconiului a dus la aparitia inclusiv ,a bonturilor implantare de zirconiu , astfel pot fi obtinute lucrari protetice de o fizionomie remarcabila.

Medicul stomatolog poate transmite laboratorului:

- instructiuni cu privire la tipul lucrarii,
- materialele folosite,
- fotografii,
- filmari pentru evaluarea din punct de vedere estetic,
- amprente corect efectuate care identifica toate detaliile preparatiilor, cu mentionarea materialului de amprentare,
- inregistrari ocluzale corect efectuate, cu ajutorul arcurilor faciale, pentru montarea modelelor in articulator, culoarea dintelui, textura, coloratii, morfologie pentru a fi reproduse in restaurarea finala, in vederea obtinerii unui aspect cat mai fizionomic (determinarea cromatica se poate efectua si cu ajutorul tehnicianului dentar).

Medicul realizeaza eventualele modificari recomandate de laborator si returneaza lucrarile necorespunazatoare. De asemenea, este responsabil pentru dezinfectia materialelor trimise si transportul acestora in conditii adecvate.

Principalele responsabilitati ale tehnicianului dentar constau in: respectarea indicatiilor transmise de catre medic, incadrarea in termenele stabilite de executie si predare a lucrarilor, confectionarea unor lucrari protetice care sa respecte necesitatile pacientului din punct de vedere functional, morfologic si estetic, tehnicianul poate participa la anumite etape ale tratamentului, atunci cand se considera necesar.

Tehnicienii sunt dedicati exclusiv realizarii lucrarilor protetice, care sa necesite cea mai mica ada
ptare de catre medic, in cabinetul stomatologic. Reusita lor se datoreaza indemanarii, creativitatii si adaptabilitatii la cerintele medicului. Receptivitatea catre noi abordari, alaturi de talent duc la obtinerea unor produse indreptate spre siguranta si confortul pacientului, precum si spre succesul tratamentului protetic.

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT