PSIHOLOGIA

stiinta care studiaza psihicul

Psihologia in viata de zi cu zi.
De ce este important sa acceptam ca avem o problema?
De ce este important sa apelam la un psiholog atunci cand avem o problema?

PSIHOLOGIE

Psihologia este stiinta care studiaza psihicul (procese, insusiri, stari, conditii, mecanisme psihice), utilizand un ansamblu de metode obiective, in vederea desprinderii legitatii lui de functionare, in scopul descrierii, explicarii, integrarii, optimizarii si ameliorarii existentei umane.

Psihologia in viata de zi cu zi.
De ce este important sa acceptam ca avem o problema?
De ce este important sa apelam la un psiholog atunci cand avem o problema?

Persoanele din ziua de astazi sunt din ce in ce mai retrase cand vine vorba despre exprimarea sau recunoasterea unei probleme . Statistic vorbind, 5 din 10 persoane nu fac diferentierea dintre psiholog si psihiatru si resimt o jignire atunci cand li se propune un consult pshilogic sau psihiatric lucru care este gresit! Chiar si in cazul in care nu ar fi fi vorba de o problema psihologica sau psihiatrica, apeland la un specialist putem elimina aceste cauze din start, psihologul/psihiatrul putand face o trimitere catre neurologie, genetica sau alte specialitati care pot diagnostica boala si recomanda inceperea unui tratament.

Primul pas in rezolvarea unei probleme de natura sociala este identificarea ei, apoi incercarea solutionarii acesteia fie pe cont propriu fie cu ajutorul unui specialist.

Clinica noastra doreste sa faca cunoscuta importanta unei bune colaborari psihosomatice, adica o buna functionare atat a corpului cat si a psihicului, pentru a creea o simbioza perfecta.

De asemenea ne axam pe educarea in scopul acceptarii problemelor psihologice ( tulburari de personalitate, depresii, si chiar nevoia de cumunicare nesatisfacuta in cadrul familiei, cercului de prieteni, societatii in general ) si importanta libertatii de exprimare a unei nevoi, dorinte, fara reperusiuni precum acte ratate, vise/stari nevrotice, lipsa de randament si o incapabilitate de integrare in societate.

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT