PROTETICA

Protetica este specialitatea care se ocupa cu metodele de restaurare morfo-functionala si estetica a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor materiale biocompatibile.
Cauzele pierderii dintilor de pe arcadele dentare pot fi multiple:cariile dentare si complicatiile acestora,mobilitatea dintilor(boala parodontala),traumatisme,anomalii de eruptie dentara.

Variantele de protezare pot fi:
• protezarea fixa pe dinti naturali (coroane de invelis,fatete,punti dentare);
• protezare fixa combinata(pe dinti si implante);
• protezare fixa doar pe implante;
• protezare mobila (cand lipsesc majoritatea dintilor sau in totalitate);
• protezare mobilizabila pe implante(minim doua)

In clinica noastra va punem la dispozitie cele mai noi metode, cu cele mai noi materiale pt.varianta protezarii fixe:

- coroane de portelan( VITA, IVOCLAR) fatete, pe capa zirconiu( lipsa interiorului metalic asigurand astfel un aspect identic cu cel al dintilor naturali). Pentru obtinerea coroanelor de zirconiu este folosita tehnologia computerizata CAD-CAM si se realizeaza in laboratoarele de tehnica dentara care detin aparatura speciala.
 

Tehnologia CAD/CAM oferă tehnicianului modern posibilitatea de a modela si freza suportul viitorului dinte, cu ajutorul computerului pornind de la modelul obtinut in urma amprentarii dintilor. CAD/CAM - ul este o intreaga linie tehnologica compusa din scaner 3D, computere, masina de frezat, aspirator propriu si sinterizator. Rezultatele sunt exceptionale fara indoiala!
 

- ceramica cu 10% zirconiu incorporat (VITA SUPRINITY) : rezistenta ridicata si fiabilitate pe termen lung. Estetica deosebita se datoareaza combinatiei perfecte dintre transluciditate, fluorescenta si opalescenta a noii ceramici vitroase. Indicatii multiple: coroane in zona frontala si posterioara, suprastructuri pe implanturi, fatete, inlay, onlay;

- ceramica cu compozit incorporat (ENAMIC) : corespunde caracteristicilor dintilor naturali si de rezistenta inalta, prezinta conductivitate excelenta a luminii, asigura rezultate din cele mai inalte efecte estetice si cromatice de mare naturalete;

-coroane si fatete integral ceramic(EMAX).Fatetele pot fi :cu prepararea prin slefuire minim invaziva a smaltului dentar-0,5/0,7mm,sau, fara preparare (no prep , ceramica CELTRA),in functie de aspectul siforma dintilor interesati.

- coroane portelan(VITA, IVOCLAR, NORITAKE),pe schelet metalic(obtinut clasic sau prin sinterizare,dupa scanarea modelului turnat)

- compozit pe schelet Bio HPP : Bio HPP este un polimer de inalta performanta, insolubil in apa, care, in general, se comporta fiziologic inert, materialul este biocompatibil-fara efecte secundare. Reprezinta o alternativa la metalele pretioase si la restaurarile ceramic, grosimile scazute ale peretilor sunt usor de realizat, se lustruieste foarte bine, nu are nici o abraziune fata de antagonisti, protejeaza dintii naturali.

- coroane si fatete provizorii din diferite materiale acrilice si composite:PROTEMP, PMMA.

Pentru protezarea mobila sunt valabile trei variante:

- acrilice simple sau armate totale sau partiale(conventionale)
- acrilice scheletizate(cu schelet,crosete turnate),telescopate
- elastice(obtinute dintr-un material flexibil,care poate fi si transparent,mai ales pt crosete)


In cazul protezarii pe implante,sunt valabile toate variantele prezentate anterior,la care se mai adauga cateva situatii de protezare specifice:

- protezarea fixa insurubata pe un singur implant(cand nu exista spatiu ocluzal suficient),sau in varianta “ONE DAY IMPLANT”,cand se protezeaza in aceeasi zi un singur implant ,cu coroana provizorie de lunga durata, insurubata din PMMA.

- protezare fixa insurubata pe mai multe implante (4 la mandibular si 6 la maxilar),in varianta sistemului BREDENT (impl SKY),metoda FAST & FIXED (protezare in aceeasi zi).

SKY Fast & Fixed

Acest tip de protezare folosit si in Clinica Crisdent, reprezinta un nou concept terapeutic, ce presupune protezarea provizorie imediata( 24 ore) si fixa , (șea acrilica cu minim 10 dinti, insurubata), in cazurile de edentatie totala deja existenta, sau in cazurile de parodontopatie severa (dinti mobili), cand se fac extractiile in aceeasi sedinta cu inserarea implantelor.Este un concept-brevet nemtesc, care foloseste implantele SKY-BREDENT, avand la baza ideea de a plasa implante mai lungi (cat permite oferta osoasa masurata obligatoriu cu RX-3D-CBCT, ultimele (cele distale) fiind pozitionate angular -45, pt a obtine o stabilitate primara mai buna a implantelor, iar la final o protezare pasiva,fixa, cu sprijin exclusive implantar.

Dupa o perioada minima (pt a se asigura osteointegrarea impl.si stabilizarea os - tesut moale postinterventie) stabilita de comun acord cu pacientul, se inlocuieste lucrarea provizorie cu una definitiva ,care poate fi si de portelan pe schelet Zirconiu, sau din compozit pe schelet Bio –Hpp.

Sistemul de implanturi dentare Fast & Fixed oferă numeroase avantaje pentru reconstrucția rapidă a zâmbetului perfect. Bazat pe o tehnologie nouă, cu beneficii evidente pentru pacient, sistemul Fast & Fixed poate fi alegerea perfectă pentru rezolvarea rapidă a problemelor dentare.

În numai 24 ore, implanturile dentare Fast & Fixed sunt perfect funcționale și estetice. Reducerea numărului de intervenții suplimentare este un avantaj evident al acestui sistem, alături de costuri mai mici și un disconfort mai redus în perioada de recuperare.

1. Rezultate rapide.

Spre deosebire de alte sisteme de protezare imediata, Fast & Fixed asigură recuperarea și funcționalitatea totală în numai 24 de ore. Rezultatele rapid se datorează modului în care acest tip de implant dentar evită complicațiile la care sunt supuse alte tipuri de proceduri similare.

Amânarea implanturilor dentare este cauzată în cele mai multe cazuri de necesitatea unor proceduri repetate, dar Fast & Fixed necesită o singură intervenție pentru a oferi un zâmbet de nota 10.

3. Reducerea costurilor

Spre deosebire de implanturile clasice, care pot necesita mai multe intervenții și un timp de vindecare de până la un an, sistemul Fast & Fixed oferă o rezolvare rapidă, alături de un cost mai mic.
Tratamentul mai scurt necesită și mai puține vizite la dentist, iar la finalizarea lucrării pot fi observate economii importante.

2. Garanție pe termen lung

Implanturile dentare realizate prin sistemul Fast & Fixed au o garanție extrem de lungă, de până la 20 de ani.

Secretul perioadei lungi de utilizare este modul în care sunt orientate implanturile angulate, care asigură o rezistență deosebită. Protezele atașate implanturilor dentare au aceeași garanție ca și sistemul Fast & Fixed, pentru a oferi confort pe termen lung.

4. Evitarea complicațiilor

Poate cel mai important avantaj al implanturilor dentare Fast & Fixed este modul în care permite evitarea complicațiilor care pot apărea în timpul intervențiilor obișnuite. Structura osoasă existentă poate fi utilizată astfel cu eficiență maximă.
Utilizarea Fast & Fixed elimină de cele mai multe ori necesitate unor proceduri ca extinderea structurii osoase a maxilarului și complicațiile legate de sinusuri.

-protezare fixa insurubata pe mai multe implante (minim 4), pe sisteme speciale multiunits ,ale celorlalte sisteme implantare folosite si in clinica noastra:

- protezare mobila pe implante (minim 2),cu diferite sisteme speciale : capse, telescoape, o-rings, bara Dolder.

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT