PREVENTIE

Preventia dentara sau ansamblul de masuri menite a preveni aparitia tuturor afectiunilor buco-dentare este una din cele mai bune investitii pe care le puteti face pentru sanatatea dumneavoastra orala!
Cu ajutorul echipei medicale CRISDENT puteti avea dinti frumosi, sanatosi, albi si stralucitori fara prea mult efort daca apelati la procedurile preventive precum:

Detartrajul manual / detartrajul cu ultrasunete

( este procedura de indepartare a tartrului si placii microbiene si poate fi supra- si sub gingival )

Crisdent Clinic foloseste unul dintre cele mai avansate sisteme de detartraj de pe piata:

Mectron Multipiezo cu sisteme de management al durerii, prin programele modulare presetate SOFT MODE si PULSE MODE ( mod restaurativ ) impreuna cu un sistem de irigare cu substante adiacente : Hipoclorit de sodiu ( endodontie ) , H2O2 , Clorhexidina ( parodontologie ), antibiotice, ce au rolul de a adauga un plus tratamentului standard, obtinand rezultate extraordinare. Sondele de ultima generatie au fost gandite fiecare in parte sa se preteze unui anumit plan de tratament oferind astfel rezultatele cele mai bune. ( ex : Parodontologie / Endodontie / Restaurativ )

Fluorizarea Dentara

- are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente).

Indicatiile fluorizarii:
• Tratamentul de fluorizare este indicat in priumul rand copiilor cu varsta intre 6 si 16 ani, aceasta fiind perioada de formare a dintilor permanenti. Cu toate acestea, si adultii pot beneficia de acest tratament profilactic.
• Exista si cateva afectiuni care prezinta risc crescut pentru aparitia cariilor, cum ar fi sindrimul gurii uscate sau bolile gingivale.
• Persoane cu predispozitie pentru dezvoltarea cariilor.
• Pacienti cu restauratii dentare sau aparate ortodontice.

Igienizarea profesionala

-tehnica aceasta de igienizare presupune folosirea unui instrument care utilizeaza pe langa aer si apa, utilizeaza si pulbere de bicarbonat de sodiu, ele asigurand o indepartare eficienta a tartrului, a placii bacteriene si a petelor datorate nicotinei, cafelei sau a celor cauzate de anumite alimente colorate.

Se asigura un bun masaj gingival, stopand astfel sangerarile gingivale. Este indicat pentru curatarea suprafetelor ocluzale ale dintilor inainte de sigilare, curata bonturile inainte de cimentarea definitiva, poate fi folosit inainte si in timpul tratamentului ortodontic la persoanele purtatoare de aparate dentare fix-brackets si completeza detartrajul prin efectul de sablare.

Este o tehnica sigura, este lipsita de efecte secundare sau riscuri, la sfarsitul tratamentului cu Air Flow, pacientul se va bucura de o senzatie de prospetime si o respiratie placuta).

Sigilarea santurilor si fosetelor

- procedura stomatologica simpla si nedureroasa, prin care se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor - medicul stomatolog acopera santurile foarte adancite de pe suprafata ocluzala a molarilor si premolarilor, acestea avand potential de retinere a resturilor alimentare ce nu pot fi indepartate prin periaj simplu), precum si pachete de tratament profilactic dedicate diverselor grupe de varsta si nevoi stomatologice.

Periajul profesional

Periajul profesional este o măsură preventivă realizată doar în cabinetul dentar de către medicul stomatolog siare scopul de a completa alte metodele de igienă orală.

Este dovedit faptul că placă bacteriană care nu a fost îndepărtată pentru o perioada mai lungă de timp (veche), nu se poate înlătura prin periajul normal, realizat de către pacient, la domiciliu.

În plus, cu ajutorul periajelor profesionale, în afară de îndepărtarea optimă a plăcii bacteriene, se pot corecta şi unele tipuri de coloraţii ale dinţilor ce pot să apară datorită unor alimente precum vinul roşu, cafea sau a fumatului.

Procesul in sine este rapid, fara durere si de o eficacitate foarte mare.

Periajul profesional este realizat uneori in cadrul altor intervenţii cum ar fi detartrajul cu ultrasunete pentru o curăţire suplimentară şi pentru a lustrui dinţii (pe un dinte neted şi lucios placa bacteriană aderă mult mai greu).

De ce recomanda CRISDENT preventia si grija fata de dantura?

Deoarece mici probleme pe care pacientii le pot avea, depistate la controalele de rutina, se pot rezolva rapid, cu minimum de durere si efort financiar din partea pacientilor.

Prevenirea primara – prin care se incearca descoperirea cauzelor generatoare de boala, urmand ca prin aplicarea unor metode terapeutice corect utilizate, sa se previna producerea bolilor, stopandu-le inainte de a ajunge in stadii ireversibile, cand tratamentul curativ ar deveni necesar. In medicina dentara o parte a acestor masuri sunt cuprinse in termenul de igiena orala.

Prevenirea secundara – presupune surprinderea bolilor in fazele lor de debut, cand prin aplicarea tratamentelor curative indicate le stopam evolutia, realizand si refacerea morfofunctionala a tesuturilor afectate spre o stare cat mai apropiata de normalul initial. Exemplu din medicina dentară este obturarea proceselor carioase in faza de cavitate superficiala.

Prevenirea tertiara – cuprinde totalitatea masurilor luate pentru restaurarea tesuturilor distruse prin boala si reabilitarea morfo-functionala a pacientului spre un punct cat mai apropiat de normal, altfel spus de corectare si compensare a sechelelor produse.

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT