PEDODONTIE

Pedodontia se ocupa cu studiul patologiei odontale (caria simpla, caria complicata, traumatisme, distrofii), parodontale si a mucoasei orale la copii si adolescenti precum si cu tratamentul preveniv si curativ al acestor imbolnaviri. Prin pedodontie se ofera asistenta stomatologica copiilor, si are in vedere tratamentul specific dintilor temporari (dinti de lapte) si al dintilor permanenti (abia erupti).

Uneori copiii vin prima data la stomatolog doar cand intervine o durere. Asadar prima vizita se poate solda cu un stres atat pentru copil cat si pentru parinte. In mod automat copilul asociaza medicul stomatolog si echipamentul stomatologic cu un eventual „ dusman” iar acest fapt creste frica ajungand chiar la nivele crescute de anxietate, pana la absurd. Pedodontia cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari ale dintilor), deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor si astfel se evita aparitia unor tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Trebuie anticipate problemele care pot duce la imbolnavirea dintisorilor copiilor, pentru a putea face posibila interventia la momentul oportun. Ca urmare a dezvoltarii tehnologiei in domeniu (de exemplu folosirea la cerere a terapiei asistate cu aparatul de inhalosedare, vizita la medicul stomatolog in Clinica Crisdent nu mai reprezenta un stres pentru copii si implicit pentru parinti.

Copiii au nevoie de tratamente stomatologice specializate pe grupe de varsta, au nevoie de o abordare diferita, iar personalizarea tratamentelor si crearea unui mediu confortabil si sigur pentru ei sunt esentiale in reusita interventiei dentare. Primele vizite pot fi efectuate intr-un mod foarte simplu si placut, nu e obligatoriu ca micutii sa se aseze neaparat in scaunul stomatologic. Important este să se acomodeze cu atmosfera și viitorul medic stomatolog cât mai jovial. Pasii cei mai vitali in "viata dentara" a copilului sunt momentele de dentitie, apoi trecerea la alimentele adultilor, atunci cand riscul de carii creste brusc, precum si perioada de schimbare a dintilor de lapte cu cei permanenti.

In aceste perioade, medicul stomatolog pediatru ar trebui sa devina prietenul copilului dumneavoastra, pentru ca mai apoi, cuvantul "stomatolog" sa nu devină un cosmar pentru copil. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi, de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratamentului dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor, depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

In cadrul cabinetului stomatologic se pot efectua mai multe proceduri profilactice si de tratament adresate copiilor si adolescentilor precum: sigilarea santurilor si fosetelor-procedura non-invaziva care previne aparitia cariilor in proportie de optzeci la suta, fluorizarea locala-metoda prin care se intareste smaltul dintilor definitivi proaspat erupti, tratamentul cariilor simple si complicate, extractii dinti temporari. Unii medici stomatologi nu accepta copii pentru tratamente din diverse motive, insa la Crisdent avem specialisti inzestrati cu multa rabdare si tact care se ocupa si de tratamentele micutilor pacienti, fapt ce ii determină pe acestia din urma sa vina cu mult drag la stomatolog si sa capete incredere in personalul cabinetului.

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT