• PARODONTOLOGIE
  • PARODONTOLOGIE

PARODONTOLOGIE

In momentul actual, stomatologia de calitate nu ar putea exista fara avansurile facute in domeniul parodontologiei.

Parodontologia este una dintre specializarile stomatologice ce se ocupa cu diagnosticarea si conceperea tratamentului pentru afectiunile ce afecteaza parodontiul ( tesuturile ce mentin dintii pe creasta alveolara). Atunci cand exista o afectiune a gingiei, aceasta trebuie tratata inainte de orice alt tip de interventie.

Orice vizita la un cabinet stomatologic de specialitate ar trebui sa inceapa cu o analiza atenta a gingiilor pentru a descoperi semnele timpurii ale afectiunilor parodontale. Aceste semne pot fi superficiale si usor de trecut cu vederea de catre pacienti: o linie subtire, rosie la baza gingiei, sangerari usoare la periaj, forme usoare ale gingivitei (inflamarea a gingiei).

Netratate, aceste afectiuni pot avea impact negativ asupra lucrarilor efectuate de medicul stomatolog, slabesc rezistenta dintilor si fac imposibila adoptarea unor manopere terapeutice precum cea de inserare a implanturile dentare.

Echipa Crisdent va pune servicii de terapie parodontala precum:

Plasmodent

Terapie cu plasma pt gingii (este o metoda naturala de intretinere si modelare a proceselor de regenerare a tesuturilor; avantajele sunt: inofensivitatea, deoarece substanta injectata este plasma extrasa prin centrifugarea sangelui propriu, nu este toxica si nu prezinta reactii de respingere, alergice sau posibilitatea infectarii ( contine celule stem si factori de regenerare celulara );

Plasmodent funcționeaza excelent in tratarea bolii parodontale, micsorand mobilitatea dintilor, conferind gingiei un aspect sanatos si stimuland regenerarea osului;

Surfasaj

Reprezinta procedura prin care tartrul rezidual inglobat pe suprafata radiculara si portiuni de cement sunt indepartate pentru ca in final sa rezulte o suprafata curata, dura si neteda.

Procedura de surfasare reprezinta eliminarea cementului alterat, respectiv curatarea minutioasa, profunda a suprafetelor radiculare precum si eliminarea depozitelor sub-gingivale aderente.

Crisdent Clinic foloseste cel mai performant instrumentar pentru surfasaj de la Hu Friedy ( chiurete Gracey ).

Detartraj

Prin aceasta procedura se reduc aglomerarile rugoase de tartru ce favorizeaza acumularea si proliferarea bacteriilor – rezervorul de toxine si un mediu propice pentru dezvoltarea altor probleme dentare. Tartrul se formeaza prin mineralizarea in timp a placii bacteriene impreuna cu sarurile de calciu din saliva.

Acesta adera de suprafata dintilor dar si pe alte zone dure si anume: obturatii (plombe), punti dentare, proteze, implante sau aparate ortodontice (fixe sau mobile) si poate fi un factor favorizant al aparitiei bolii parodontale.

Detartrajul manual si cel cu ultrasunete indeparteaza tartrul supragingival, pe cand cel subgingival este indepartat cu instrumente si chiurete de detartraj speciale si doar in parte, cu ultrasunete.

Cel mai des intalnit este detartrajul cu ultrasunete care are o actiune netraumatizanta pe dinti si gingii, e bine suportat si nedureros la persoanele adulte, echilibrate neuropshihic si care nu au dinti sensibili (hipersensibilitate dentinara) iar apa pulverizata de aparatul de detartraj elibereaza o presiune locala realizand curatarea zonei dar si indepartarea tartrului dislocat;

Terapie laser

Permite efectuarea unor proceduri minim invazive, cu mai putin sacrificiu de substanta biologica decat in cazul metodelor traditionale de tratament. Laserterapia reprezinta o varianta minim invaziva de tratament a bolii parodontale ("parodontozei").

Laserterapia ajuta la indepartarea tesutului moale infectat din pungile parodontale, la eliminarea biofilmului microbian, tartrului si cementului infectat de pe suprafata radacinilor dentare, si la inchiderea pungilor parodontale dupa tratament printr-un "cheag" stabil de fibrina.

CRISDENT CLINIC va ofera terapie parodontala complexa cu unul din cele mai performante
aparate specializate pe acest domeniu :

Dr. Smile WISER Laser

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT