ESTETICA DENTARA

Estetica dentara insumeaza proceduri de cosmetizare prin : coroane fizionomice, incrustatii ceramice ( inlay / onlay ), fatete dentare realizate in laborator ( cu slefuirea minima a tesutului dentar ) , fara slefuire ( no prep. ) sau direct in cabinetul stomatologic . De asemenea cuprinde restaurari ale dintilor prin obturatii compozit, albiri dentare sau chiar manopere ortodontice. In cadrul esteticii dentare, cel mai solicitat tratament este reprezentat de albirea dentara ce se poate efectua in cabinet prin diferite mijloace cum ar fi: laser sau lampa de albire ( ex: lampa de albire ZOOM folosita si in clinica noastra ) sau acasa prin folosirea unor gutiere realizate in prealabil ce contin gel peroxid de hidrogen in diferite concentratii.

Rezultate estetice maxime se obtin insa cu ajutorul fatetelor dentare. Acestea reprezinta niste structuri ceramice foarte subtiri, care se lipesc adeziv de suprafata externa a dintilor, modificand atat forma, culoarea, cat si usoarele rotatii in ax ale dintilor. In general, dintii vizati sunt cei frontali. Procedeul de fatetare se poate face in 2 feluri: prin slefuirea dintilor ( cea mai indicata metoda acolo unde este nevoie de o schimbare importanta a aspectului dintilor. Prepararea dintilor consta in indepartarea unui strat aproximativ 0,7 mm din smaltul de pe suprafata vestibulara a dintelui si din zonele laterale. Aceasta metoda este indicata si acolo unde avem dinti foarte voluminosi si aplicarea unor fatete fara nicio preparare a dintilor va creste si mai mult volumul acestora.) si fara slefuire (no-prep) sau cu o slefuire minima a dintilor ( aceasta metoda este indicata in cazul unor dinti mai subtiri si foloseste fatete de 0,5 mm grosime avantajul fiind conservarea tesutului dentar.

O alta noutate estetica este reprezentata de coroanele dentare sau incrustatiile realizate cu ajutorul computerului prin noua tehnica CAD/CAM (computer-aided design/computer-aided manufacturing). Astfel se prefigureaza viitoarele piese protetice dentare si se frezeaza din blocuri ceramice integrale cu rezultate estetice de exceptie, dar si cu adaptare foarte buna la nivelul preparatiilor dentare. Coroanele dentare trebuie sa inlocuiasca cat mai adecvat dintele pe care il invelesc. Pentru aceasta, coroana trebuie sa preia functiile dintelui. O coroana dentara este de fapt un nou exterior pentru un dinte. Dintii abrazati (tociti) datorita varstei, fracturati sau nealiniati pot fi restaurati la forma lor originala prin aplicarea coroanelor dentare.

Restaurarile pe implanturi dentare pot fi incadrate in zona estetica a medicinii dentare, mai ales cand sunt aplicate in zona frontala. Prin tehnici chirurgicale moderne se pot modifica tesuturile moi, astfel incat restaurarea sa se incadreze perfect in cavitatea bucala. Este important de stiut ca nu exista durere la inserarea unui implant, iar aceasta operatie, comparabila cu cea a extractiei dentare, se face cu anestezie sau inhalosedare.

Compozitele folosite in ziua de azi confera medicului posibilitatea de a realiza restaurari directe cu rezultate deosebite, indiferent ca vorbim de simple plombe sau de fatetari directe pe dinti frontali. Atat paleta larga de nuante cat si faptul ca acestea au o translucenta asemanatoare dintilor naturali duc la o estetica ce tinde spre perfectiune.

Vizitati cu incredere CRISDENT CLINIC pentru o serie de tratamente de cosmetica dentara pentru sporirea increderii de sine si pentru un zambet de succes. La noi gasiti o solutie pentru orice problema dentara !

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT