Ecografie

Ecografia abdominală sau ultrasonografia abdominală este o metodă de examinare imagistică a organelor abdominale cu ultrasunete. Este o tehnică neinvazivă și rapidă, considerată o explorare de rutină si se foloseste in special pentru evaluarea și diagnosticarea organelor parenchimatoase (ficat, splină, rinichi, pancreas), a veziculei biliare și a vezicii urinare, precum și a organelor genitale interne masculine sau feminine.

Aparatul funcționează pe principiul radarului. Sonda care se aplică pe corpul pacientului trimite ultrasunete către organul analizat, iar apoi receptează o parte din semnalul reflectat. Semnalul care se întoarce este analizat și transformat în imaginea vizibilă pe monitor în culorile albă și neagră.

De ce se face ecografie abdominala?

Ecografia Abdominala poate evidentia:

• anevrisme
• forma, densitatea si structura ficatului
• mase tumorale hepatice
• ciroza hepatica
• steatoza hepatica
• forma si dimensiunea rinichilor
• calculi biliari ( litiaza biliara ) , colecistita sau conducte biliare blocate de o piatra
• formatiuni tumorale renale
• chisturi
• leziuni, sange sau lichid prezent in cavitatea abdominala ( ascita )
• diferite tumori

Ecografia abdominală necesită o pregătire speciala prealabilă și anume:

Ultima masă cu cel puțin 8 ore înainte

  • datorita faptului ca ecografia se realizeaza pe principiul trimiterii de ultrasunete de catre aparat, si apoi captariiecourilelor ultrasunetelor folosind efectul piezoelectric ultrasunetelor, ce se intorc dinspre organul examinat, acest proces este ingreunat de meteorism abdominal (balonare), asa ca de obicei se recomanda efectuarea acesteia pe nemancate, insa nu este neaparat obligatoriu acest lucru;
  • cel putin limitati alimentele care va pot balona cu o zi inainte de programarea ecografica
  • fructe, legume (ce fermenteaza)

Nu consuma alimente cu un continut ridicat de grasimi in seara de dinaintea ecografiei

  • pentru ecografia de ficat, colecist, splina si pancreas

Nu trebuie sa urinezi inainte de ecografia abdominala

  • vizualizarea pelvisului este usurata cu o vezica urinara plina

Daca ai urinat de dimineata, este recomandat sa consumi 3-4 cani de lichid inainte de ecografie si sa nu urinezi deloc.

Ecograf

Prosound F37 HITACHI - ALOKA

Extrem de simplu si de compact Ecograf de diagnostic prietenos, ergonomic si dotat cu numeroase functionalitati , F37 este pregatit sa devina partenerul dumneavoastra de lucru.Interfata utilizator a sistemului F37 permite derularea tuturor aplicatiilor cu usurinta si in mod repetitiv.

Comenzile necesare examenelor de rutina sunt concepute intr-o maniera intuitiva si cu dorinta reala de a reduce manevrele inutile ale utilizatorului. Carecteristicile imagistice mostenite de la sistemele de clasa superioara creeaza conditiile de lucru pentru un numar mare de examene ecografice intr-un timp scurt.

Prosound F37

Eficiență și simplitate

Imagistica Inteligenta

Achizitia rapida a imaginilor cu o sensibilitate si o rezolutie crescuta contribuie in mare masura la derularea in conditii optime a examinarilor. Un numar extrem de mic de operatiuni sunt necesare pentru obtinerea acelor imagini cu potential crescut diagnostic.

Functiile includ imagistica multi-incidenta (SCI Spatial Compound Imaging) si AIP pentru reducerea efectului de pixelizare rezultand imagini care permit analizarea facila a structurilor.Imaginea in mosul B se poate optimiza in mod automat prin apasarea unui singur buton. F37 va poate memora parametrii uzuali de lucru si poate regla in mod automat luminozitatea imaginii in functie de preferintele dumneavoastra.

Forma compacta si practica

Usor , compact si ergonomic aceste caracteristici ale lui F37 permit deplasarea sa si efectuarea examinarilor intr-un mod confortabil. Platforma de conceptie 3E evoluat au condus la gabaritul redus al lui F37 si in plus datorita numeroaselor aplicatii si programe sistemul nu este doar compact acesta asigura in egala masura o manevrabilitate foarte rapida, un consum energetic foarte scazut si o posibila evolutie viitoare.
Utilizand aparatul la inaltimea unui birou de scris sau in picioare gratie panoului de comanda cu inaltime ajustabila.

Consola poate in egala masura sa se roteasca spre stanga sau spre dreapta. Pozitiile optime de lucru cu sistemul sunt asigurate de flexibilitatea pozitionarii panoului de comanda si a monitorului. Gratie trecerilor prevazute pentru cabluri in fata pe laterala si in spatele aparatului cablurile sondelor, cordonul de alimentare si celelalte cabluri sunt bine protejate.

Operare ușoară

Masuratorile frecvent utilizate pot utiliza o comandă rapidă de la tastatură. Fiecare element de măsuratoare pot fi apoi activat printr-o singură acțiune, prin simpla apăsare a tastei corespunzătoare. Aceasta manevra asigură un flux de lucru foarte bun, mai ales în timpul examenelor, în cazul în care mai multe măsuratori sunt necesar de efectuat.

Managementul Datelor

Managementul datelor este facilitat de un hard disk de mare capacitate. Datele obținute, imagini și clipuri video pot fi stocate in format digital. Reconstructie folosind modul FAM (TM reglabil) este, de asemenea, posibil, cu datele înregistrate. Rapoartele de măsurare pot fi ușor de afișat pentru mai multe examinari în diferite aplicații clinice.

Afisare dinamica duala (DDD Dual Dynamic Display)

Este posibila afisarea in timp real a unei imagini in modul B si a unei imagini Doppler Color una langa cealalta. Functia DDD faciliteaza perfecta delimitare a fluxului sanguin in cadrul structurilor anatomice.Aceasta tehnica poate fi folosita in combinatie cu Doppler-ul de Putere (Angio/Power) si cu e-Flow.

Numeroase functionalitati pentru o imagine cat mai clara

Imagine trapezoidala
Armonici de banda larga (BbH)
Procesarea adaptiva a imaginii (AIP)
Imagistica multi-incidenta (SCI)
Zoom la o rata de cadre foarte mare
Larg portofoliu de preselectii
Monitor LCD de inalta performanta

TOP DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT