CRISDENT CLINIC va ofera servicii de chirurgie dento-alveolara:

  • inserarea implanturilor dentare
  • chirurgia endodontica ( rezectii apicale )
  • chirurgia preprotetica
  • accidente de eruptie ale dintilor
  • incluziile dentare
  • traumatisme dento-parodontale
  • chirurgia parodontala

CHIRURGIE ORALA

Serviciile de chirurgie orala induc pacientului senzatia de anxietate , insa in clinica noastra ele sunt mereu executate cu profesionalism si cat mai putin discomfort si la cerere, se pot executa cu inhalosedare. Tehnicile chirurgicale fiind asociate unui tratament complex de reabilitare orala, sunt insotite adesea de aplicarea unor proteze, lucrari protetice sau implanturi dentare.


Deoarece operatiile dentare nu trebuie asociate cu durerea si teama , medicii nostrii specialisti urmaresc si creerea unui ambient placut, lipsit de stres, si sigur. Pacientii vor fi monitorizati pe tot parcursul interventiei cu ajutorul pulsoximetrelor ce au rolul de a masura semnele vitale, de a detecta anumite probleme cardiace sau fluctuatii de oxigen la nivel respirator.


De asemenea pentru ca pacientii nostrii sa se simta in siguranta deplina,Crisdent Clinic a optat pentru unul dintre cele mai performante defibrilatore de pe piata mondiala. Folosit de NATO si testat in cele mai dificile situatii, Powerheart® G5 AEDAutomatic , este solutia cea mai sigura pentru situatiile de urgenta.

Cateva dintre serviciile de chirurgie orala executate in Crisdent Clinic sunt prezentate in detaliu mai jos:

Sinus Lifting

Este o procedura chirurgicala de augmentare osoasa, realizata in sinusul maxilar, atunci cand nu exista os suficient pentru inserarea unui implant dentar. Pierderea premolarilor si molarilor superiori determina resorbtia crestei alveolare (deficit osos) in zona respectiva si expansiunea volumetrica a sinusului maxilar, aditia osoasa sub nivelul membranei sinusale, fiind necesara in cazul protezarii pe implanturi dentare.

Uzual, sinus lifting-ul se realizeaza anterior procedurii de inserare a implanturilor pentru a permite vindecarea osoasa dar sunt cazuri, cand ambele interventii se pot realiza in aceeasi sedinta, cand grosimea planseului osos este de minim 2-3 mm.

Extrractii dinti Inclusi

Extractia dintilor inclusi (acei dinti care nu au reusit sa erupa complet sau partial pe arcada) este o alta interventie realizata de medicul chirurg oro-maxilo-facial. Dintii inclusi pot crea senzatii de discomfort prin : inghesuire dentara, jena dureroasa, muscaturi accidentale ale obrazului in timpul mastiacatiei sau al vorbirii.

Dintii inclusi / semiinclusi apar datorita lipsei spatiului necesar eruptiei pe arcada, fiind interesati in special molarii de minte. Pentru a preveni complicatiile este necesara indepartarea lor.

Gingivoosteoplastii

Plastia gingivala constituie interventia chirurgicala de remodelare a gingiei sanatoase care inconjoara dintele, in scop estetic.

De cele mai multe ori, operatia de gingivoplastie este precedata de gingivectomie. Practic, intai se realizeaza rezectia tesutului gingival inflamat sau hiperplaziat, iar apoi se remodeleaza marginile gingivale restante pentru a obtine un rezultat cat mai apropiat de aspectul natural.

Frenectomii

Sunt definite de modelarea sau indepartarea frenurilor labiale sau linguale prin tratament chirurgical. Acestea sunt interventii chirurgicale prin care se indeparteaza sau se repozitioneaza frenul - acel tesut care are rolul de a restrictiona miscarea buzelor sau a limbii. Procedura se poate realiza cu anestezie locala sau inhalosedare. In cavitatea bucala exista trei frenuri: sub limba, atasat de planseul cavitatii, intre gingie si buza inferioara si intre gingie si buza superioara.

Procedura de frenectomie clasica prin incizie dureaza aproximativ zece - cincisprezece minute si se vindeca complet in aproximativ 2 saptamani.

Frenectomia cu laser prezinta mai multe avantaje atat din punct de vedere interventional ( hemostaza instantanee, inflamatie redusa post operator...) cat si al vindecarii care are loc intr-un timp mai scurt.

Crisdent Clinic utilizeaza unul dintre cele mai avansate lasere portabile pentru mica chirurgie :
Dr. Smile - Wiser folosit de asemenea si in alte interventii in clinica noastra.

Extractii alveoloplastice : Extractia alveoloplastica este o tehnica speciala de extractie prin care se urmareste dirijarea procesului de vindecare a plagii post-extractionale, in scopul obtinerii unei creste alveolare bine conformate, acoperite cu mucoasa apta pentru protezarea dentara, fixa sau mobila. Aceasta tehnica se foloseste in principal in cazul extractiilor a doi sau mai multor dinti alaturati, de la nivelul uneia sau ambelor arcade, urmata de protezarea imediata sau precoce. Pentru rezultate optime, se folosesc tehnici operatorii in asociere cu biostimularea laser, injectare cu plasma sau plasmolgel.

Alveolotomii : sunt procedure chirurgicale prin care se extrag unii dinti sau resturi de radacini dentare ce nu pot fi indepartate prin tehnici simple de extractie. Alveolotomia este o procedura chirurgicala prin care se trepaneaza alveolele dentare pentru a ficilita acesul in zona de interes.

TOP
DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT