CARDIOLOGIE

Cardiologia este o ramura a medicinei care face parte din trunchiul comun al medicinii interne si care se ocupa de prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor de inima.
Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai importanta cauza de mortalitate si morbiditate la nivel mondial. Complexitatea acestor afectiuni induce si complexitatea mijloacelor, specifice cardiologiei, necesare explorarii si diagnosticarii. Diagnosticul corect, stabilit de medicul cardiolog, reprezinta premisa principala a unui tratament adecvat.

Crismed Clinic prin acest proiect de clinica interdisciplinara ce reuneste cardiologia cu medicina dentara ( aceste doua fiind uneori in foarte stransa legatura ) reuseste sa se diferentieze de alte clinici, prin tinerea sub observatie si analiza amanuntita a pacientului, pe ambele planuri.

Competentele medicale multiple permit diagnosticul cat mai complet, nu numai al bolii (simpla sau complicate), dar si al bolnavului. Dotarea tehnica si logistica moderna asociata competentei si experientei profesionale permit acordarea de asistenta medicala initiala si ulterioara (monitorizarea atenta a evolutiei) in timpul si dupa efectuarea diferitelor metode de tratament.Echipa noastra formata din medici specialisti utilizeaza tehnica medicala extrem de performanta, ofera tuturor bolnavilor o ingrijire de calitate, la standarde europene, gandita in functie de nevoile fiecarui pacient.

Printre seviciile noatre se numara:

ELECTROCARDIOGRAFIE ( EKG ) - este o reprezentare grafica cu un tipar caracteristic a impulsurilor electrice generate de inima.

O electrocardiograma poate sa arate:

-dovezi ale maririi de volum a inimii
-semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii
-semne ale unor leziuni noi sau vechi ale inimii (infarcte)
-probleme ale ritmului cardiac (aritmii)
-modificari ale activitatii electrice, determinate de un dezechilibru electrolitic
-semne de inflamatie a sacului ce inconjoara inima (pericardite).


OSCILOMETRIE 
- este o metodă ce permite evidențierea pulsațiilor arteriale la un membru și măsurarea amplitudinii lor.

Indicele oscilometric reprezintă valoarea oscilațiilor arteriale înregistrate cu ajutorul oscilometrului și este direct proporțională cu gradul de permeabilitate arterială.

ECOCARDIOGRAFIE (ECG) - este principala metoda de investigatie imagistica amanuntita in cardiologie ce foloseste ultrasunete pentru a evidentia cavitati, valve, muschi sau septuri .

Ulterior se pot cunoaste cu precizie parametrii care definesc atat functia de contractie cat si functia de relaxare a inimii. Cu ajutorul ei se poate masura grosimea peretilor inimii si diagnostica leziuni valvulare, congenitale, miocardice si uneori se poate evidentia inflamatia de la nivelul pericardului.

Exista mai multe moduri de examinare ecografica:

- ecografia in mod M,
- ecografia Doppler ( spectral, color si pulsat )
- ecografia 3D

Toate aceste moduri dai informatii complementare si sunt utilizate pentru o evaluare cardiaca cat mai complexa succesiv sau simultan.

Cand este indicat sa efectuati o ecocardiografie?

Ecocardiografia este necesară în cazul în care simţiţi unul din simptomele:
- Dificultate în respiraţie, în repaus sau la efort;
- Oboseală excesivă;
- Umflarea picioarelor;
- Dureri toracice;
- Palpitaţii ale inimii;
- Dereglări de ritm cardiac.

TOP DESCHIDE CHAT
1
Close chat
Buna ziua.

INTRA IN CHAT